<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=409476092825260&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Book tid nu

Morbus Bechterew eller rygsøjlegigt.

Morbus Bechterew, også kendt som ankyloserende spondylitis, er en kronisk inflammatorisk sygdom, der primært påvirker rygsøjlen. Det er en form for spondyloarthritis, der kan føre til stivhed, smerte og begrænset bevægelse i ryggen og andre led i kroppen.

Sygdommen skyldes en betændelsestilstand, som kan føre til at ledbånd og ledkapsler i rygsøjlen og andre led i kroppen gradvist erstattes af bindevæv, og dermed resulterer i nedsat bevægelighed og stivhed. Morbus Bechterew kan også føre til symptomer såsom træthed, feber, vægttab, øjenbetændelse og problemer med åndedrættet og hjertet i nogle tilfælde.

Sygdommen kan ikke helbredes, men behandling med medicin og fysioterapi kan hjælpe med at lindre symptomerne og forbedre livskvaliteten for personer med Morbus Bechterew.

Morbus Bechterew er en autoimmun sygdom, hvilket betyder, at kroppens immunsystem angriber og beskadiger sine egne sunde væv og celler. Præcis årsagen til sygdommen er ukendt, men genetiske faktorer spiller en vigtig rolle i udviklingen af sygdommen.

Symptomerne på Morbus Bechterew kan variere fra person til person og kan gradvist forværres over tid. De tidlige tegn kan være smerter og stivhed i ryggen, som kan forværres om natten eller ved inaktivitet. Over tid kan sygdommen sprede sig til andre led i kroppen, som kan føre til smerte og nedsat bevægelighed.

Diagnosen af Morbus Bechterew kan være vanskelig, da symptomerne kan ligne andre former for rygsøjlesygdomme. En læge vil typisk udføre en fysisk undersøgelse og anvende billedteknologi som røntgen, MR eller CT-scanning for at diagnosticere sygdommen.

Behandling for Morbus Bechterew fokuserer på at lindre symptomerne og forhindre yderligere skader på led og rygsøjle. Dette kan omfatte brug af smertestillende medicin, antiinflammatoriske lægemidler og biologiske lægemidler. Fysioterapi og øvelser kan også hjælpe med at forbedre kropsholdning og bevægelighed.

Selvom Morbus Bechterew kan være en udfordrende og invaliderende sygdom, kan tidlig diagnose og behandling hjælpe med at forbedre livskvaliteten for personer med sygdommen.

Hvis du vil vide mere eller du har fået stillet diagnosen og gerne vil hurtigt igang med behandling, så klik her eller ring på 86415232. 

Thomas Hyldgaard

Written by Thomas Hyldgaard