<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=409476092825260&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Book tid nu

Hvad siger vores patienter om vores fysioterapi, fitnesscenter

Ring til Fys&Sund  Book tid nu

Undertegnede fik primo november måned, 2010, problemer med ryggen i en sådan grad, at jeg måtte sygemelde mig. Havde kraftige smerter, og det trak ned i det ene ben.Efter at have fået henvisning fra egen læge, kontaktede jeg Fys & Sund i Provstegade.Efter et enkelt besøg, blev jeg sendt til scanning, hvor man konstaterede en diskusprolaps samt 2 udposninger.Thomas, Simon og undertegnede fik os en snak om, hvad der kunne gøres og konklusionen blev, at vi ville forsøge et træne prolapserne væk. De første behandlinger handlede om at få smerterne minimeret. Der blev trukket, kølet ned, trykket og lavet øvelser med henblik på at presse diskus på plads igen. Fik nogle få, men meget nyttige øvelser med hjem, som så skulle trænes indtil næste besøg. Thomas og Simon var hele tiden meget fokuserede på, om smerterne var blevet kraftigere eller mindre imellem behandlingerne. Der blev koblet flere og mere krævende øvelser på programmet (lå bl.a. fastspændt til vores strygebræt, for at lave bagoverbøj), som skulle trænes hjemme – med det formidable resultat, at jeg d. 7. december, 2010, startede på mit arbejde igen, dog uden at måtte løfte noget.Behandlingerne/kontrollen fortsatte ind i 2011, hvor jeg blev tilknyttet Julias ryghold. Her trænede jeg en gang om ugen, samtidig med, at øvelserne derhjemme også blev udført.Jeg har altid løbet en del, men pga. diskusprolapsen, havde dette ikke kunne lade sig gøre, og jeg var i det hele taget meget spændt på, om jeg ville komme til at løbe igen. Jeg aftalte med Julie, at dette måtte komme an på en prøve. Så medio februar, 2011, listede jeg mig op på et af fysioterapiens løbebånd. Det blev til ca. 2 km første gang og derefter gradvist længere, og da sneen forsvandt, medio marts, kunne jeg løbe min første tur i det fri. Det var bare så fedt. D. 20 maj, 2011, løb jeg Hamborg Maraton og i år 2012 CPH Maraton. Jeg er ikke i tvivl om, at både Thomas, Simon og Julie fra Fys & Sund har en meget stor del i, at dette kunne lade sig gøre. Selv havde jeg også troen på, at det skulle lykkes, hvilket det gjorde! Sådan, og en STOR TAK for hjælpen.
Torben Mikkelsen
Patient i Fys&Sund
Jeg er kommet hos Thomas Hyldgaard siden 1998, hvor jeg ugentligt får behandling for kontrakturer, efter et færdselsuheld i 1971. Det er meget nødvendigt, at jeg modtager denne fysioterapi for vedligeholdelse af de svage funktioner, jeg har tilbage, for at kunne udføre eget arbejde i selvstændig virksomhedDet er altid rart at komme ind i Fys & Sund. Altid bliver man mødt med et frisk humør, og det er ligemeget, hvem af fysioterapeuterne, det er. De spørger altid til, hvordan det går, og der er altid god service, frisk frugt og kaffe.Jeg blev indlagt på sygehuset i Randers efter et ildebefindende for et år siden. Thomas Hyldgaard var en af de første, der stod oppe på sygehuset, for at se, om der var sket noget slemt, der krævede omgående behandling. Det var der heldigvis ikke. To gange om ugen fik jeg den nødvendige behandling på sygehuset. Det er sådan noget, jeg kalder service; at have sin egen fysioterapeut på sygehuset.
Vagn Caspersen
Patient i Fys&Sund
Jeg fik konstateret “kold skulder”, betændelse i slimsæk og manglende plads til muskler og sener.Via privathospitalet Ciconia blev jeg opereret én uge efter diagnosen var stillet. Arvæv og slimsæk samt dele af knoglen blev fjernet.Dagen efter operationen startede jeg genoptræningen hos fysioterapeuterne i Provstegade i Randers. Takket være den korte periode mellem diagnose og operation samt en velfungerende personlig genoptræning, blev mit fravær på arbejdspladsen minimeret til en lille uge.Jeg kombinerede min genoptræning med to ugentlige træninger i varmtvandsbassin, hvilket virkelig rykkede samtidig med, at det var utrolig behageligt. Jeg fik hurtigt en næsten smertefri hverdag igen – herunder ikke mindst en god nattesøvn.Jeg kan varmt anbefale at starte en genoptræning umiddelbart efter operation, hvilket har givet mig en overraskende hurtig tilbagevenden mod en velfungerende normal skulder.
Jan Sabro
Patient i Fys&Sund
Jeg er en kvinde på 57 år, som igennem 4 år har døjet med stærke smerter i ryggen. Smerterne sad i højre side af lænden og trak ud i benet. Derudover kom en snurrende fornemmelse fra lænden og helt ud i tæerne. Smerterne var konstant til stede, også om natten. Jeg fik stærke smertestillende piller i døgnets 24 timer. Dette hjalp kun meget lidt på smerterne, men gav bivirkninger i form af øget træthed, svimmelhed og utilpashed. Det blev sværere og sværere at passe mit arbejde, og jeg opsøgte min læge mange gange. Min livskvalitet var væsentligt forringet, idet jeg ikke længere kunne deltage i socialt samvær, da jeg måtte takke nej til mange ting på grund af smerterne. Jeg måtte ligge meget ned, da det blev sværere og sværere at gå, og selv indkøb blev til sidst kun klaret med besvær og med hvil mange gange undervejs.Efter mange besøg hos lægen, blev jeg henvist til fysioterapeut Thomas Hyldgaard, der undersøgte mig og som så røntgentbilleder, som jeg havde medbragt fra sygehuset, som viste knogleskørhed og slidgigt mellem 4. og 5. lumbalhvirvel. Thomas satte mig i genoptræning, som gjorde tilstanden værre, hvilket gjorde, at Thomas sendte mig tilbage til lægen for yderligere undersøgelse, da Thomas ikke turde sætte yderligere behandling i gang og samtidig stoppede nuværende genoptræning.Hoften blev undersøgt, og den viste normale forhold. Til sidst blev jeg så desperat, at jeg insisterede på at blive henvist til en MR scanning. Jeg var kommet i tanke om, at jeg havde en privat sundhedsforsikring og via denne blev jeg henvist til en MR scanning. Der blev fundet to diskusprolapser. Og disse blev jeg opereret for ret hurtigt efter. På grund af min knogleskørhed, blev der flyttet et stykke knogle hen til diskusstedet, for at lave en stabilisering , og der blev foretaget en stivgørelse af nederste del af ryggen.Efter operationen starter jeg hos Thomas til genoptræning. Thomas var meget overrasket over, at jeg kunne gå så frit og ubesværet så kort tid efter operationen. Smerterne var kraftigt aftagende, og den snurrende fornemmelse kun minimal.Thomas foreslog, at jeg skulle træne tre gange ugentligt + 1 gang om ugen på ryghold hos Julie Møller Bie, og dette har jeg gjort siden. Det er fantastisk at komme i centret og få så god professionel støtte og omsorg. De har været med til at holde mig motiveret, og de har været med til at få min livsglæde tilbage efter at have levet i et smertehelvede. Jeg bliver stærkere gang for gang, og det er en fornøjelse at komme i centret hver gang. Både den individuelle træning, men også rygholdet betyder utrolig meget, for her er glæde, opmuntring og humoristisk sans, som gør det hele lidt sjovere.Jeg kan med glæde takke Thomas og Julie for deres kompetence og forståelse for min situation.
Anonym
Patient i Fys&Sund
I juli, 2003, resulterede en operation i svære komplikationer – i form af bl.a. multiorgansvigt. Jeg blev lagt i koma og fik under dette meningitis. Planlagte 5 dage på hospital blev til 5,5 måned.Jeg skulle starte forfra, lære at kravle, gå osv. Det skulle vise sig, at jeg fik varige mén på bl.a. hukommelsen, koncentrationen, hurtig udtrætning.Da jeg blev udskrevet, blev jeg henvist til genoptræning, dels på hospitalet og dels på et lokalcenter. Her fik jeg lidt behandling af skuldre og tilbud om at benytte diverse redskaber.Først langt henne i forløbet fandt jeg ud af, at jeg havde mulighed for selv at vælge fysioterapeut og få vederlagsfri behandling. Det var der ingen, der oplyste om! Set i bakspejlet ville jeg have sparet måske 6 måneders smerte og manglende bevægelighed, hvis nogen havde oplyst mig om dette.Efter at ha besøgt et par fysioterapeutklinikker, for at høre, hvad de kunne gøre for mig, valgte jeg Thomas.Hvorfor? Han gav sig tid til at lytte. Jeg følte mig ikke reduceret til ”den problematiske skulder”. Han kiggede på helheden i kroppen, også det mentale. Planlagde træning og behandling. Han var den, der havde overblikket og holdt fast i tråden, når jeg var ved at miste modet. Gav udfordringer lige til kanten, men som sandelig også mange gange har slået bremsen, i når jeg var for utålmodig og trænede for meget.Jeg havde masse af ledsmerter, indskrænket bevægelsesmuligheder. Havde svært ved overblik og fokusering. Kunne ikke gøre to ting på én gang, f.eks. gå på brosten, mens Thomas snakkede.Det var benhårdt arbejde, men min krop er i dag rimelig ”normalt” fungerende. Smerterne kommer af og til, men ikke dagligt. Jeg vil til stadighed blive træt, når jeg får for mange sanseindtryk.Jeg går til træning hos Mette Witt Mikkelsen, dyrker yoga og daglig meditation. I perioder svømmer jeg eller lunter mig en tur. Udover at holde kroppen i gang, er min mentale tilstand (på grund af den mennigitis, jeg havde) afhængig af fysisk træning. Her vil jeg til stadighed have brug for en som Thomas til at få mig tilbage på sporet i perioder, hvor jeg for en stund mister grebet.
Irene
Patient i Fys&Sund
Jeg fik konstateret “Kold skulder” på Aarhus Kommunehospital d. 23.09.2010 efter at have fået taget røngtenbilleder osv. Operationen kunne foretages på Aarhus Kommunehospital i maj, 2011! Heldigvis har man “behandlingsgaranti” på denne operation. D. 05.10.2010 kommer jeg til forundersøgelse på privathospitalet Aleris i Aarhus. D. 19.10.2010 bliver jeg så opereret i skulderen på privathospitalet Aleris i AarhusOg her kommer så guldkornene til en god stærk skulder på rekordtid.Inden operationen taper Thomas min skulder op, for at aflaste skulderen, så skulderen er mere “klar” til operationen.Derudover begynder jeg at lave øvelser inden operationen, der skal forberede skulderen.Dagen efter operationen er jeg igen ude at køre bil med manuelt gear, og jeg laver mange forskellige øvelser med elastik udlev., instrueret af Thomas. Ja, det gør ondt, og det er også okay, når fremskridtene er tydelige – stor bevægelighed og allerede bedre styrke. Jeg træner ca. 4-6 gange om dagen, hele tiden med elastikken, imens jeg ser TV osv.Udstrækningsøvelser ca. hver 4. time. Jeg går mange ture, hvor jeg svinger meget med skuldrene, måske lidt mere end normalt, men igen for at få brugt skulderen mest muligt.Svømmehallen har jeg også brugt. Ned i vandet og “lege” med skulderen under vandet i 10-30 min. (dog alt efter, hvordan skulderen reagerer). Det må godt gøre lidt ondt, men ikke nævneværdigt efterfølgende!Som Thomas hele tiden har sagt, gælder det om at træne mest muligt, dog med køl på skulderen efter hver træningssektion (Ispose i viskestykke direkte på skulder Glem alt om gl.dags ammestue snak om armen i slynge osv. i x antal uger og herefter genoptræning ! Til den tid er skulder og arm kaput og bliver aldrig 100 % ok. !!!Som Thomas siger : START TRÆNINGEN DAGEN EFTER OPERATIONEN !!! ( Tak endnu engang Thomas )Kombinationen med smertestillere -( Panodil/Ibrufen osv) – Masser af træning – Masser af køl er kodeordene til god stærk skulder på rekordtid.Til sidst, 1 mill. tak til Thomas for alle de ” mærkelige og mystiske ” øvelser med elastikken, rådgivning mht. køl og svømmehal osv. Og et dejligt træningscenter at komme i , smil på læben, hjælpsomme imødekommende og ikke mindst frugt, og kaffe på kanden, tja hvad mere kan man ønske sig…:-)
Jack W. Kristensen
Patient i Fys&Sund