<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=409476092825260&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Book tid nu

Special behandling af scoliose

Schroth best practice

Ring til Fys&Sund

Special behandling til skæv ryg

I Fys & Sund, Randers, arbejder vi efter Schroth Best Practice-metoden. Fysioterapeut, Cert. MDT. Camilla Hou Pedersen har været på efteruddannelse og er Schroth Best Practice-certificeret fysioterapeut. Metoden er specielt udviklet til behandling af patienter med skoliose (scoliose).

FORMÅLET MED TRÆNINGEN:

  • Smertelindring
  • Standse forværring af kurverne
  • Øge lungekapaciteten
  • Holdningskorrektion/øge kropsbevidsthed
  • Bedre bevægelighed og generel tilstand

 HVEM HAR GAVN AF SCHROTH BEST PRACTICE-TRÆNINGEN:

  • Personer i alle aldre med skoliose
  • Unge i/ og efter korsetbehandling
  • Personer med korrigerende operation
  • Personer med ryg/bækkensmerter

Ingen skolioser er ens og derfor skræddersys træningstilbuddet til den enkelte. Gennem individuelle konsultationer hos fysioterapeut i Fys & Sund, kortlægges ryggens kurver og kroppens kompensationer, hvorefter der lægges en plan for træningsforløbet, der består af Schroth Best Practice-øvelser med individuelle tilpasninger, holdtræning og hjemmeøvelser. En anden vigtig del af træningen er ergonomiske ændringer i hverdagen. Dette vil derfor være noget af det første, der gennemgås og tilrettes. På den måde bliver korrektionerne brugt over længere tid i løbet af dagen og dermed kan den specifikke træning udgøre en mindre del af hverdagen.

Vi arbejder med korrektioner af rygsøjlens kurver og rotationer i tre dimensioner ud fra Schroth Best Practice-metoden, som er baseret på den originale Schroth-metode med god evidens. I korrektionstræningen benyttes kiler, der har til formål at korrigere den enkelte kurve mod neutral stilling. Derved skabes bedre mulighed for at træne den nødvendige muskulatur.

VIGTIGT OMKRING BØRN I VÆKST

Børn med en kurve på 20 grader, eller mere, skal man være meget opmærksomme på, når de går i vækst. I væksten kan kurven udvikle sig meget hurtigt, og det er set, at kurven øges med omkring 20-30 grader på meget få uger. Det er vigtigt at få vurderet af læger og Schroth Best Practice-certificerede fysioterapeuter, om der skal bruges et speciallavet korset under væksten, for at standse udviklingen. Det er på dette tidspunkt også vigtigt, at den unge er instrueret i hverdagskorrektioner og får specifikke øvelser, som skal laves dagligt.

 

Henvisning

Du skal ikke nødvendigvis have en henvisning, men i langt de fleste tilfælde vil det være fornuftigt at have din egen læge eller speciallæge med fra starten af i behandlings forløbet. I en del tilfælde kan du modtage vederlagsfri behandling. 

Hvad koster det?

Som udgangspunkter koster behandling det samme som ved alm. fysioterapi behandling. Du kan se de faste honorar for behandling med og uden henvisning fra egen i honorar oversigten. 

Træning selv eller på hold.

Du vil få et trænings program, so m du skal gennemfører flere gange om ugen. Hvis du hellere vil lave din træning sammen med andre med samme diagnose, kan du deltage på scoliosehold her i Fys&Sund

image column 1 widget_31013058771
 

Tidlig indstats har stor betydning!

Jo hurtigere du kommer igang med behandling og træning, jo færre smerter og gener vil du opleve resten af livet. Derfor er det fornuftigt at komme igang med det samme og helst i en tidlig alder.