<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=409476092825260&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Book tid nu

McKenzie Behandling

Hvad er McKenzie behandling til rygsmerter ved discus prolaps?

Ring til Fys&Sund

DISKUSPROLAPS ELLER DISKUSPROTRUTION – HVAD KAN DER GØRES?

Symptomer på diskusprolapssmerter er ofte lændesmerter med udstråling til balle og ben. Det kan være smerter det ene ben kun, men ses også med symptomer til begge ben. Iskias, hekseskud og lændehold er nogle af de ord, der ofte bruges til at beskrive tilstanden. Det første, der skal gøres er at afdække mekanikken i dine smerter fra din discusprolaps. Mckenzieundersøgelses-metoden er en rigtig god måde at gøre det klart, hvad der er op og ned i dine lænde- og bensmerter.

HVOR LANG TID TAGER DET AT BLIVE RASK?

Når vi i samarbejde med dig i har fundet den rigtig diagnose og fundet den rigtige behandlingsretning, forventer vi hurtig symptomlindring. Normalt forventer vi, at du går fra os med halvt så mange smerter, som du kom ind med. Nogle gange kan det ikke lade sig gøre, men det er vores mål med den første behandling.
Fortsat bedring afhænger rigtig meget af, hvor meget du selv arbejder med den eller de øvelser, vi giver dig. Du går ikke fra os uden midler til, hvordan selv arbejder videre med dine smerter.

Langt de fleste af vores fysioterapeuter har en Cert.MDT. uddannelse, så du kan roligt bestille en tid hos os. Vi tilstræber, at du kan komme til med det samme, så du hurtigt kan få hjælp til at komme af med dine smerter.

MCKENZIEUNDERSØGELSE OG -BEHANDLING – DET FAGLIGE

Mekanisk Diagnostik og Terapi (MDT), også kendt som McKenzie- konceptet, er udviklet og beskrevet af Robin McKenzie, som er fysioterapeut fra New Zealand. Konceptet har været under kontinuerlig udvikling siden de indledende observationsstudier i 1950erne.
Konceptet er sammenfattet og beskrevet i følgende bøger: “The lumbar spine” publiceret i 1981,”The Cervical and Thoracic Spine” publiceret i 1990 og senest ” The Human Extremities”, publiceret i 2000.
Diagnostikken i MDT er baseret på specifikke diagnoser ud fra symptomrespons fremfor strukturspecifikke diagnoser. Dette i erkendelsen af, at det ikke med non-invasive teknikker er muligt selektivt at teste de enkelte strukturer.
Behandlingsmæssigt fokuseres der specifikt på at forhindre recidiv samtidig med, at patientaktiverende behandlingsstrategier er højt prioriteret. Patienten udstyres med viden og forståelse for sammenhænge mellem symptomer og belastning. Der udvikles under testproceduren et individuelt øvelsesprogram med fokus på symptomrespons. I de tilfælde, hvor det skønnes nødvendigt, suppleres med manuelle teknikker i form af ledmobilisering og manipulation.