<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=409476092825260&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Book tid nu

Genoptræning Før eller efter Operation

Jo hurtigere du kommer igang med din genoptræning, jo hurtigere er du tilbage til fuld funktionsniveau igen.

Ring til Fys&Sund  Book tid nu

 

Jeg kender min operationsdato og vil gerne igang hurtigt, så i må gerne ringe til mig nu, så vi kan få booket en tid allerede nu. 

Genoptræning uden venteliste hos en fysioterapeut i Fys&Sund

Hvorfor skal du hurtigt igang?

Hos Fys&Sund er vi af den overbevisning, at lang ventetid giver et dårligere resultat og kan ende med tabt funktion hos patienten. 

Vi adskiller os fra andre fysioterapeutklinikker ved ingen ventetid at have! Vi har taget denne beslutning ud fra teorien om, at jo længere tid du går med din skade, jo mere komplicereret kan din genoptræning blive. Det er for eksempel almindelig fysiologisk viden, at 5 dages inaktivitet resulterer i cirka 20 % tab af styrken i dine muskler. Det tager cirka 3 uger at genoptræne dette tab.
Hvis man forestiller sig, at du går 3-4 uger ekstra og venter på genoptræning, kan det i sidste ende betyde 3-4 måneders ekstra genoptræning.
Du kan altid blive bedre, ligemeget hvor lang tid du har gået med dine smerter, men det er markant nemmere, hvis behandlingen startes tidligt op.

GENOPTRÆNING PÅ HOLD

I Fys&Sund har vi mange hold, der er målrettet specifikke genoptræningsområder. Der bliver altid lavet en vurdering om, hvorvidt du skal på holdtræning, eller om du skal have et individuelt træningsforløb. Derfor får du altid en tid alene sammen med en fysioterapeut den første gang, du er på klinikken. Dit niveau vurderes, og de første trin i genoptræningen sættes igang allerede den første gang.

HVORDAN KOMMER DU IGANG?

Ring til os og book din første tid – og gør det gerne så tidligt i dit forløb, som du kan.

I de fleste tilfælde vil du forlade sygehuset med en genoptræningsplan i hånden til genoptræning i kommunalt regi.
I de tilfælde, hvor der er meget pres på genoptræning Randers Kommune, har vi en aftale med Randers Kommune. Aftalen er, at du kan få lov til at gennemføre din genoptræning i privat praksis, hvis visitationen giver lov til dette.

Med en almindelig henvisning i hånden, kan du starte der, hvor det passer dig bedst. I mange tilfælde har du en sundhedsforsikring, der betaler din patientandel.

Hvis du kender din operationsdato lang tid i forvejen, kan du gennemgå en genoptræningsforløb før operationen. Derved kan du starte tidligere og nemmere efter operationen.

Genoptræning før operation

TRÆNING FØR OPERATIONEN (PREOPERATIV TRÆNING).

Når du skal opereres for en dårlig skulder, et sprunget korsbånd, en ødelagt menisk eller lignende kan du se frem til en rum tid efter overstået operation med genoptræning, for at genvinde den tabte funktion.

_U2A7911
 

Vær så stærk som muligt før din operation

Efter operationen er du meget svag i musklerne omkring det skadede led, og det kan godt tage lang tid at genoptræne dem. Hvor lang tid afhænger af, hvor meget styrke og bevægelighed, du har mistet i perioden op til operationen. Langt de fleste har gået i lang tid før det bliver bestemt, at der skal en operation til, for at udbedre skaden (idet man ved, at 3 uger uden bevægelse omkring et led vil mindske din styrke med 50-75 %). I al den tid, du har gået og passet på din skade før operationen, er du stille og roligt blevet svagere. Hvis du er rigtig uheldig, er der 2-3 måneders ventetid på din operation, og måske har du gået med skaden i 2-3 måneder, før du bliver henvist til operation.

De 6 måneder kan du bruge på at træne muskler og funktion omkring det skadede led. Dermed starter du din genoptræning på et meget højere niveau efter operationen og afkorter dermed genoptræningstiden til fuld funktion. Det er også betydeligt sjovere at træne efter operationen, hvis man ikke føler, at ens muskler, omkring f.eks. knæet, har samme styrke som overkogt pasta.

Din træning før operation skal planlægges. Det er ikke det samme som at tage løbeskoene på og løbe en tur, fordi du synes, du er begyndt at puste for meget op ad trappen. Du vil skulle træne med en vis mængde smerte. Hvor meget smerte, der er tilladt under træningen, kan godt være svært at vurdere selv. Det er vigtigt, at træningsprogrammet og ”hvor meget smerte, du må føle” vurderes i forhold til netop din skade. Du skal have nogle regler at gå efter, så du ikke forværrer din skade mere end du hjælper den. Tag fat i din lokale fysioterapeut og få lavet et program med gode regler, som du kan træne efter inden din operation.

Så ring og bestil en tid til træning i vores fitnesscenter, så vi kan hjælpe dig med at komme fornuftigt igang med din genoptræning før din operation.

Ring til Fys&Sund  Book tid nu

Vil du vide endnu mere om Fys&Sund?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste tilbud og nyt fra vores hus!