<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=409476092825260&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Book tid nu

Idiopatisk skoliose er en tilstand, hvor rygsøjlen bøjer sig til siden i en S-formet kurve. Tilstanden kaldes idiopatisk, fordi årsagen til tilstanden er ukendt, selvom det antages, at genetik kan spille en rolle.

Idiopatisk skoliose kan påvirke personer i alle aldre, men det forekommer oftest hos børn og unge i alderen 10-18 år, og det er mere almindeligt hos piger end drenge.

Symptomerne på idiopatisk skoliose kan variere afhængigt af graden af krumning, men kan omfatte skævhed i ryggen, asymmetrisk talje, skuldre og hofter, rygsmerter og træthed. I nogle tilfælde kan krumningen blive så alvorlig, at det kan påvirke vejrtrækningen og hjertefunktionen.

Diagnosen af idiopatisk skoliose omfatter typisk en fysisk undersøgelse, en vurdering af symptomerne og en røntgenundersøgelse for at måle graden af krumning.

Behandlingen af idiopatisk skoliose afhænger af graden af krumningen og omfatter typisk observation, brug af rygstøtte eller korset, fysioterapi og i nogle tilfælde kirurgi for at rette op på rygsøjlen.

Selvom idiopatisk skoliose kan være en udfordrende tilstand at leve med, kan tidlig diagnose og behandling hjælpe med at forbedre livskvaliteten for personer med sygdommen. Regelmæssige lægeundersøgelser og øvelser kan også hjælpe med at opretholde ryggenes sundhed og forebygge yderligere komplikationer.

I Fys&Sund har vi en special uddannelse i undersøgelse, behandling go træning til Scoliose. Vil du vide mere kan du klikke her og læse mere og behandlingen i Fys&Sund eller du kan ringe på 86415232 og bestille en tid hos Camilla Hou Pedersen. 

Thomas Hyldgaard

Written by Thomas Hyldgaard