<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=409476092825260&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Book tid nu

Styrketræning kan være gavnligt for voksne af flere grunde:

  1. Styrkeøgning: Aldring er forbundet med naturligt tab af muskelmasse og styrke, hvilket kan føre til svaghed, nedsat mobilitet og risiko for fald. Styrketræning hjælper med at opretholde og øge muskelstyrken, hvilket gør det lettere at udføre daglige aktiviteter som at gå, rejse sig op fra en stol, bære indkøbsposer eller dyrke den sport du gerne vil. 

  2. Forebyggelse af knogleskørhed: Aldrende voksne har også en øget risiko for knogleskørhed (osteoporose), hvilket kan øge risikoen for knoglebrud. Styrketræning, især vægtbærende øvelser, som f.eks. vægttræning, kan bidrage til at styrke knoglerne og reducere risikoen for brud.

  3. Forbedret balance og koordination: Styrketræning kan hjælpe med at forbedre balance og koordination, hvilket er vigtigt, jo ældre du bliver, for at forebygge faldulykker. Ved at styrke musklerne omkring led og forbedre stabiliteten kan voksne mindske risikoen for at falde og forbedre deres evne til at bevæge sig sikkert i takt med at de bliver ældre. 

  4. Forbedret stofskifte og kropssammensætning: Styrketræning kan øge stofskiftet og hjælpe med at opretholde en sund kropssammensætning ved at øge muskelmassen og reducere fedtprocenten. Dette kan være særligt vigtigt for voksne, da ældning ofte er forbundet med et fald i stofskiftet og en stigning i fedtvæv.

  5. Forbedret mentalt velvære: Træning har også positive virkninger på det mentale velvære. Styrketræning kan hjælpe med at reducere symptomerne på angst og depression samt forbedre søvnkvaliteten hos ældre voksne.

Det er dog vigtigt, at især voksne, før de påbegynder styrketræning, konsulterer en træningsekspert, som kunne være en fysioterapeut,  for at sikre, at de udfører de rigtige øvelser og undgår skader. Start med moderate vægte eller modstandsniveauer og øg gradvist intensiteten, når styrken og formen forbedres.

Overvejer du at gå igang med træning nu, så kan vi i Fys&Sund hjælpe dig sikkert og effektivt igang. Book en gratis samtale med vores perosnige træner eller book en gratis programlægning til vores fitnesscenter, hvis du allerede har bestem dig for at du vil igang med det samme. 

Vi sidder klar på telefon 86 41 52 32, hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer igang. 

Thomas Hyldgaard

Written by Thomas Hyldgaard