<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=409476092825260&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Book tid nu

KAN DU FORBEDRE DIT GOLFHANDICAP, UDOVER DE MANGE TIMER PÅ DRIVING RANGE?

Hvis du har set golf på tv, kan du sikkert godt se, at forskellen på de professionelle og os almindelige amatører er, at de professionelles evne til at svinge køllen længere om bagved nakken, er meget større. Jo jo, deres driver er sikkert bedre, og de spiller med de bedste bolde, men det er helt sikkert ikke hele hemmeligheden.

HVAD ER DET, DE PROFESSIONELLE ER BEDRE TIL?

Hvis der kigges lidt på biomekanikken i golf, er det tydeligt, at evnen til at rotere i lænden, har stor betydning for, hvor meget kraft, der skal bruges for at bringe køllen i den rigtige position. Faktisk er der rigtig meget at hente her (se beregning til venstre).
Hvis du øger din evne til at bøje din lænderyg 9-10 grader bagover, vil det øge din rotationsevne med 10-12 grader. Hvis du eksempelvis er en kvinde på 165 cm, vil det for enden af din driver, give dig 26,2 cm øget sving – og det kun i dit tilbagesving! Det vil dermed være meget lettere at kontrollere kraften fra den optimale position, da du ikke er så tæt på din yderstilling med en øget rotationsevne.

KAN DU BLIVE BEDRE?

Der er helt sikkert noget at hente ved at forbedre din bevægelighed i lænden. Døjer du i forvejen lidt med ryggen, kan du med fordel følge de anvisninger, du finder her på siden og så fortsætte med øvelserne 3-5 gange på daglig basis, for at vedligeholde den øgede bevægelighed. Har du ikke problemer med ryggen, må du nøjes med at få forbedret dit sving og dermed slå lidt længere med kontrol.

HVOR MEGET SKAL DER ARBEJDES MED DET?

Hvis du skal ændre på din bevægelighed, er det nødvendigt at lave øvelserne ca. hver 3. time igennem hele dagen. Det tager ca. 10-15 uger at opnå en forbedring af din bevægelighed, så du må væbne dig med tålmodighed og lave dine øvelser igennem hele dagen. Det er dog kun en lille indsats for at opnå et stort resultat, da det kun tager ca. 30 sek. at lave 10 gentagelser af øvelsen. På daglig basis drejer det sig altså om i alt 3 minutter, og det kan de fleste af os sikkert godt finde tid til i vores travle hverdag.

Sidegevinsten til dit forbedrede sving, vil som sagt være en lænd, der i dagligdagen også opfører sig bedre.

golfklinik-randers-2-300x110

Du kan få lavet en “Golf Body Test” hos vores fysioterapeut i Fys & Sund e

ller i Golfklinik Randers, så du kan få testet, hvor du skal sætte ind, for at forbedre din fysik i forhold til dit golfspil.

Ring til os, hvis du gerne vil vide noget mere om, hvordan vi finder ud af, hvor du skal sætte ind, for at ‘tune’ din golfmotor.

Thomas Hyldgaard

Written by Thomas Hyldgaard