<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=409476092825260&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Book tid nu
1 min read

hvad er psoriasisgigt?

By Thomas Hyldgaard on 28-04-23 21:27

Psoriasisgigt, også kendt som psoriatisk artritis, er en inflammatorisk form for artritis, der forekommer hos nogle personer med psoriasis. Psoriasis er en autoimmun hudsygdom, der forårsager skællende og kløende udslæt på huden.

Psoriasisgigt påvirker typisk leddene i fingre, tæer, håndled, knæ og ankler. Symptomerne omfatter smerter, hævelse, stivhed og nedsat bevægelighed i de berørte led. Andre symptomer kan omfatte træthed, vægttab og generel ømhed i kroppen.

Diagnosen af psoriasisgigt er baseret på en kombination af symptomer og en fysisk undersøgelse. Lægen kan også anvende billedteknologi som røntgen, ultralyd eller MR for at vurdere ledskader.

Behandling af psoriasisgigt fokuserer på at lindre symptomerne, forhindre yderligere skader på led og forbedre livskvaliteten. Dette kan omfatte brug af smertestillende medicin, antiinflammatoriske lægemidler og sygdomsmodificerende antireumatisk medicin (DMARDs). Biologiske lægemidler kan også anvendes til at reducere inflammation og hæmme immunsystemet. Fysioterapi og øvelser kan hjælpe med at forbedre kropsholdning og bevægelighed.

Selvom psoriasisgigt kan være en udfordrende og invaliderende sygdom, kan tidlig diagnose og behandling hjælpe med at forbedre livskvaliteten for personer med sygdommen.

Har du lige fået stillet diagnosen og rigtig gerne vil igang med at forebygge flere smerter, så klik her eller ring på 86415232, så finder vi hurtigst muligt en tid til dig. 

Thomas Hyldgaard

Written by Thomas Hyldgaard