<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=409476092825260&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Book tid nu

Ledegigt, også kendt som reumatoid artritis (RA), er en autoimmun sygdom, der primært påvirker leddene i kroppen. Det er en inflammatorisk tilstand, hvor kroppens immunsystem angriber og beskadiger de sunde væv i leddene, hvilket resulterer i smerte, hævelse og stivhed.

Ledegigt kan påvirke alle aldersgrupper, men det påvirker oftest kvinder i alderen 30-50 år. Symptomerne på leddegigt kan variere fra person til person og kan udvikle sig gradvist over tid eller pludselig opstå. De mest almindelige symptomer omfatter smerte, stivhed og hævelse i leddene, især om morgenen eller efter perioder med inaktivitet.

Andre symptomer kan omfatte træthed, vægttab, feber og ømhed i hele kroppen. Leddegigt kan også føre til kronisk betændelse, som kan skade de berørte led og føre til permanent deformitet og nedsat funktion.

Diagnosen af leddegigt kan være udfordrende, da symptomerne kan ligne andre typer af artritis. En læge vil typisk udføre en fysisk undersøgelse og anvende blodprøver og billedteknologi som røntgen, MR eller ultralydsscanning for at diagnosticere sygdommen.

Behandling af leddegigt fokuserer på at lindre symptomerne, forhindre yderligere skader på led og forbedre livskvaliteten. Dette kan omfatte brug af smertestillende medicin, antiinflammatoriske lægemidler og sygdomsmodificerende antireumatisk medicin (DMARDs). Fysioterapi og øvelser kan også hjælpe med at forbedre kropsholdning og bevægelighed.

Selvom leddegigt er en kronisk og progressiv sygdom, kan tidlig diagnose og behandling hjælpe med at bremse sygdommens progression og forbedre livskvaliteten for personer med sygdommen.

Har du fået stillet en gogt diagnose og gerne vil vide mere kan du klikke her eller ringe på 86415232 og vi hjælper dig hurtigst muligt. 

Thomas Hyldgaard

Written by Thomas Hyldgaard