<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=409476092825260&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Book tid nu
1 min read

Golfskader

By Thomas Hyldgaard on 26-04-23 18:52

Gør det ondt, når du spiller golf?

Topics: biomekanik golf body test golf fysioterapi smerter Lænd Diskus Ryg
1 min read

Ender bolden altid i din højre side?

By Thomas Hyldgaard on 26-04-23 18:34

Den irreterende slice.

Topics: biomekanik golf fysioterapi Lænd Ryg
1 min read

Bliv en bedre Golfspiller

By Thomas Hyldgaard on 01-05-22 11:51

Målrettet fysisk træning sammen med din golf fysioterapeut, som passer lige nøjagtigt til dit spil. 

Med en golfbody test finder vi ud af, hvor det du skal tune din krop i forhold til dit golfsving, så du kan få noget mere glæde ud af din tid på banen. 

Det er veldokumenteret. at målrettet fysisk træning forbedre dit golfspil markant. 

I VORES GOLF BODY TEST-FORLØB INDGÅR FØLGENDE ELEMENTER:

  • Golf Body Test i Fys&Sund / Golfklinik Randers

  • Udarbejdelse af individuel træningsplan med grundig instruktion samt tilhørende video til hver øvelse, så der sikres et højt udbytte af træningen.

  • Re-screening og opfølgning, hvor vi måler din udvikling og foretager eventuelle justeringer i din træningsplan. Vi mødes 2 gange til opfølgning, så vi er sikre på, at du får noget ud af træningen.

  • Træningsplan, videoer, opfølgning og resultatet af din golfscreening, hvor du får adgang til via Golfkliniks træningsportal.

  • Hele forløbet gennemføres af Thomas Hyldgaard, Cert. MDT, Med. Ac. som er certificeret certificeret golffysioterapeut, som har gennemgået et omfattende uddannelsesforløb hos Golfklinik Danmark.

Hvad siger andre om testen?

Jeg blev bevidst om hvor jeg ikke var stærk nok og fik nogle øvelser til at forbedre det. For mig var det min balance der var mit svageste punkt og via. en masse balance øvelser blev min balance meget hurtigt bedre og det gav en bedre stabilitet i mit golfsving og dermed også bedre resultater på banen.

MIKKEL HJORT

PROFESSIONEL GOLFSPILLER
Topics: biomekanik golf body test golf styrketræning fysioterapi smerter
3 min read

Opvarmning til en lav runde

By Thomas Hyldgaard on 26-06-20 23:31

HVORFOR SKAL DU VARME OP TIL GOLF?

Opvarmning og golf? Hvad er nu det for noget? Rigtig mange golfspillere varmer ikke op før en runde. Det, jeg oftest ser, er golfspillere, der kommer stormende op mod første tee, hvor der lige bliver svunget et par gange med 7-jernet, og så er det ellers op med driveren og så afsted med bolden. Golf er en sport, der kræver en stor mængde koordination, og det kræver ydermere, at dine muskler er varme og fleksible. Kraftudviklingen i muskler, der er varme, er langt højere end i muskler, der er kolde. Derfor er det vigtigt, at musklerne er varme, for at opnå bare en smule kontrol over den kraftudladning, som et golfslag er. Hvis du gerne vil slå bolden rigtig langt og præcist, er du nødt til at bruge lidt mindre kraft end al den kraft, det rent faktisk er muligt for dig udvikle i dine muskler. En 100 % kraftudladning kan aldrig blive så præcis som en kraftudladning på kun 80 %. Så hvis du ved, at du i varm tilstand kan slå din driver 230 meter (og det er nogenlunde midt i fairway), kan du ikke forvente, at du har ret meget kontrol over dit drive på 230 meter, hvis du er kold. Så hvis du drøner direkte fra bilen og op på 1. tee, så er risikoen rimelig stor for, at du “slicer” den “out of bounce.” Er det noget, du kender? Møder på driving range 20-30 minutter før du skal spille din runde, har du god tid til at varme din krop op, så du opnår større kontrol over dit sving og ligeledes minimerer risikoen for skader.
Gennemfør det lille program, der er listet op herunder, så du er bare en lille smule forbedret før runden.

Topics: biomekanik golf body test golf
4 min read

Golf for krop og sjæl.

By Thomas Hyldgaard on 26-06-20 23:14

Golf er en hastigt voksende sportsgren i Danmark. I år 2000 var der 108.000 aktive golfspillere i Danmark, men allerede i år 2002 var tallet vokset til 127.000 aktive spillere. Golf er ikke mere kun for de bedre bemidlede, men er blevet en sport for alle, og der ses heldigvis flere og flere spillere i alle aldersgrupper og samfundslag. Mange har opdaget glæden ved at stresse af fra en travl hverdag med 4-5 timer i naturen med gode venner og en sund naturoplevelse.
For dem, der har prøvet at spille golf, er det sikkert gået op for dem, at spillet slet ikke er så nemt, som det ser ud til på tv. Det kræver rigtigt meget træning og tusindvis af slag at få bare en lille smule præcision i slaget. Det betyder, at den samme bevægelse skal gentages igen og igen, og det kan nogle gange godt give forskellige overbelastningskader, som vi ofte ser hos Fys & Sund og Golfklinik Randers. Som ved alle andre sportsgrene, er noget af det mest irriterende for udøveren at måtte indstille spillet for en periode, fordi kroppen ikke vil være med mere. Det vil derfor være fornuftigt at tage nogle forholdsregler inden du stiller dig op på måtten på Driving Range og slår den ene spand bolde ud efter den anden. Alle golfspillere har sikkert mærket effekten på lænden efter 1 time med ryggen bøjet på Puting Green. Stivhed og ømhed i lænden efterfølgende er sikkert noget, alle kan genkende. Sørger man ikke for at tage hensyn til denne sideeffekt, kan det betyde, at man i en periode må indstille spillet, hvilket jo ikke var meningen med de mange timer bøjet over putteren. Der er jo ikke meget ved at puttet er præcist, hvis lænden er så stiv, at det ikke er muligt at svinge driver eller jern – der kan godt være meget langt til Green, hvis putteren er det eneste, man kan bruge!

Topics: golf