<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=409476092825260&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Book tid nu

Skal du med på Fysioflow-hold, GLA:D-hold, Yoga-hold, Fysiocrossfit-hold, Parkinson-hold

Har finder du beskrivelser af alle hold, der er i Fys&Sund. Vi har helt sikkert et hold, der passer til dig. 

Ring til Fys&Sund

 

holdbillede 1 fys og sund

 

Maksimalt 10 deltagere på hvert hold

For at vi er sikre på, at alle får noget ud af holdet og der er god tid til at fysioterapeuten kan nå rundt til alle, har vi maksimalt 8-10 deltagere på hvert hold. 

På mange af holdene kan du deltage både med og uden henvisning fra egen læge. Se ned i beskrivelserne for at finde de hold der lavet specielt til dig med en specifik diagnose. 

Babytummel

FYS&SUND TILBYDER NU BABYGYMNASTIK MED BABYTUMMEL

Babytummel er et hold, hvor vi styrker din babys motoriske udvikling gennem øvelser, lege og bevægelser, der stimulerer sanserne. Vi styrker din babys fornemmelse af egen krop og hjælper barnet godt igennem de forskellige motoriske stadier.

Læs mere om holdet her

_U2A4231
 

Scoliose hold

HVEM KAN KOMME PÅ HOLDET?

 Skolioseholdet i Fys & Sund, Randers arbejder vi med korrektioner af rygsøjlens kurver og rotationer i tre dimensioner. Vi træner ud fra Schroth Best Practice-metoden, som er baseret på den originale Schroth-metode med god evidens. I korrektionstræningen benyttes kiler, der har til formål at korrigere den enkelte kurve mod neutral stilling. Derved skabes bedre mulighed for at træne den nødvendige muskulatur. Du skal, inden du kan komme på holdet, igennem en undersøgelse hos den specialuddannede fysioterapeut Camilla Hou Pedersen. Læs mere om undersøgelsen og om, hvordan du bestiller tid her. 

Scoliose behandling i fys og sund randers
 

Fysioflow hold med fysioterapeut

Fysio Flow er udviklet af fysioterapeuter med det formål at øge bevægeligheden og aktivere kroppens ro- og hvilesystem (parasympaticus) ved at arbejde med kroppens bindevæv (fascier).

Fysio Flow skaber glid i lagene mellem huden, musklerne og organerne – de lag, som ved inaktivitet, stillesiddende arbejde, dårlig søvn, travlhed over længere tid, stress og alder bliver mindre bevægelige og tørre. Dermed vanskeliggøres bevægeligheden, hvilket kan give smerter.

Fysio Flow kan trænes én til én eller på hold. Se her: Holdplan.

Vi varmer op stille og roligt op, hvorefter vi i 30-35 minutter laver Fysio Flow-øvelser, som tilpasses hver enkelt deltager på holdet. Som afslutning er der 10 minutters afspænding, for at dæmpe aktiviteten i dit nervesystem.

Hvis du vil vide mere, så skriv til Christina eller Maria her eller via vores mail.

fysioflow i fys og sund
 

FysioCrossfit er Crossfit med en Fysioterapeut

FysioCrossfit er for dig, der gerne vil styrke dine muskler samt  forbedre – og øge din balance. FysioCrossfit har rigtigt meget fokus på, hvor du fysisk er lige nu, og der tages udgangspunkt i DIT niveau. FysioCrossfit er spændende, hyggelig og udfordrende træning for dig, der gerne vil i rigtig god form, men samtidig gerne vil undgå at blive så øm, at du ikke kan gå dagen efter.

Se i holdplan hvornår næste hold er.

holdbillede 1 fys og sund
 

GLA:D hold i Fys&Sund

76 % FÆRRE SMERTER FRA SLIDGIGT I DINE KNÆ ELLER FRA DIN HOFTE. KUNNE DU TÆNKE DIG DET?
MED GLA:D TRÆNING I FYS & SUND KAN DET BLIVE VIRKELIGHED FOR DIG!

Rigtig mange rammes af slidgigt, som i dagligdagen kan være meget generende og volde store smerter.
Artrose er det, man også kalder slidgigt. Der bliver forsket meget i artrose, og man har fundet ud af, at du med den rette træning kan blive 76 % bedre (gennemsnitligt)!

GLA:D (Godt Liv med Artrose i Danmark) er et vidensbaseret uddannelses – og træningskoncept.
Du deltager på et hold, hvor du får en masse information og uddannelse i slidgigt, samt 6 ugers træning i de specifikke øvelser, som GLA:D-programmet indeholder.

_71A2586
 

GLA:D all year

HVEM KAN KOMME PÅ HOLDET?

Har du gennemført et GLA:D-forløb, og har du måske lidt svært ved at motivere dig selv til at vedligeholde bedringen?

Det er vigtigt, at du fortsætter din træning, da du ellers forholdsvis hurtigt vil opleve, at du mister styrken og derfor kan opleve øgede smerter igen. Det er videnskabeligt bevist, at styrke forsvinder meget hurtigt ved inaktivitet. Faktisk mister du 20 % styrke på 5 dage, hvis du ligger helt stille.

GLA:D ‘All Year’ er for dig, der har gennemført et GLA:D-forløb i Fys & Sund og som gerne vil træne videre sammen med andre, der også har gennemført et GLA:D-forløb.

Snak med din fysioterapeut eller ring til Fys & Sund og hør, om der er plads på holdet, så du kan få lov at fortsætte din træning.

Depositphotos_99963704_l-2015
 

Stabil med pilates

HVEM ER HOLDET FOR?

Træning for dig med behov for at optræne dine coremuskler. Især dig, der måske døjer med rygsmerter, vil have rigtig god gavn af træningen, som foregår under individuelle hensyn. Holdet er ligeledes rigtig godt for dig, som skal igang med genoptræning af din ryg.

Underviser: Maria Hyldgaard, Fysioterapeut Cert.MDT. CMP

pilates i fys og sund randers
 
 

Yoga i Fys&Sund

HATHA YOGA

Styrkeøvelser, åndedrætsteknikker, balance, bagoverbøjninger og masser af stræk og smidighedsøvelser.
Sessionen afsluttes hver gang med afspænding og meditation. Din krop vil elske det og dit hoved tømmes for tanker.

YIN YOGA

Siddende og liggende stræk af bindevævet. Hvert stræk varer minimum 3 minutter, til forskel fra andre former for yoga, hvor strækkeene er væsentligt kortere.
Yin yoga er for alle, nybegynder som øvet og er stærkt vanedannende.

Ring i fysioterapien på 86 41 52 32 og tilmeld dig det hold der passer dig. 

Se også vores holdplan, hvor du kan se, hvilke hold, der har ledige pladser.

Er du i tvivl om, hvorvidt yoga er noget for dig? Prøv det GRATIS. Ring til Fys & Sund og hør, om der er plads til en gratis prøvetime på yoga-holdet. 

Depositphotos_75949769_l-2015
 

styrketrænings hold

Styrketræningsholdet er for dig, der har brug for vejledning til din styrketræning i forhold til skader eller til de mål og behov, du har.
Du vil på holdet få rettet og justeret dit træningsprogram hver gang, du er på holdet, hvilket vil sikre, at du får den optimale fremgang, men også, at du ikke øger træningsintensiteten for hurtigt.

HVOR LANG TID MÅ DU GÅ PÅ HOLDET?

Du kan gå på holdet lige så længe du har lyst, men du kan også bruge det som et springbræt til at kunne træne selv.
Holder er også perfekt for dig, der har brug for støtte og vejledning efter endt genoptræningsforløb.

Underviser:
Fysioterapeut Jakob Rosenrot, Fysioterapeut Allan Knøss og Fysioterapeut Poul Martin Krogh

Billede praktikanter fys og sund
 

Cirkeltræningshold med fysioterapeut

Træningen er effektiv og kan tilpasses alle niveauer. Har du derfor smerter eller sygdomme, så tilpasses træningen dine behov.

Der er altid en hyggelig stemning og altid tid til erfaringsudveksling og snak på holdet.

Fordele og effekter ved denne træningsform:
– Der er god tid til individuel tilpasning af øvelser og hjælp undervejs
– Kan øge styrke og udholdenhed
– Kan øge balance
– Kan føre til vægttab
– Kan mindske risikoen for udvikling af hjertekarsygdomme, fx diabetes og forhøjet blodtryk.
– Kan mindske risikoen for udvikling af demens
– Kan mindske risikoen for udvikling af depression og stress
– Og meget andet. . .

Er du i tvivl om, hvorvidt holdet er det rigtige for dig, så ring til klinikken og få en uforpligtende snak med holdansvarlig og fysioterapeut, Christian Gaarden.

Du er også meget velkommen til en gratis prøvetime.

_71A2723
 

Ryghold på stor bold

HVEM ER HOLDET FOR?

Holdet er rettet specielt til dig, der har brug for en træning, som giver stabilitet i kroppen og som samtidig gerne vil træne under sikre forhold.
Underviser: Maria Hyldgaard, Fysioterapeut, Cert.MDT. , CMP.

Depositphotos_6860555_m
 

Ryghold med TRX

Træning med TRX eller slyngetræning er rigtig godt for dig, som gerne vil lave styrketræning, hvor der er fokus på stabilitet. TRX står for Total body Resistance Excercise og er et slynge- eller stroppesystem, hvor man bruger sin egen kropsvægt i træningen, som især forbedrer styrke, balance og kondition. Især musklerne omkring din lænd bliver trænet rigtig meget meget, så du er godt rustet til de belastninger, du udsættes for i dagligdagen.

Depositphotos_42793439_l-2015
 

Morbus bectherew hold

HVAD ER MORBUS BECTHEREW?

Morbus Bechterew (rygsøjlegigt) er en gigtsygdom, der danner gigtbetændelse i ryghvirvlerne, så ryggen bliver stiv og gør ondt. Bækken og brystben kan også være påvirket. Morbus Bechterew (rygsøjlegigt) hører til den gruppe af inflammatoriske, autoimmune gigtsygdomme, som kaldes spondylartropatier.

Læs mere om sygdommen på gigtforeningens webside.

En stor del af de patienter, vi ser til vores holdtræning og behandling, er henvist fra egen læge på det, der hedder en ‘vederlagsfri’ henvisning. Om du er berettiget til dette, skal du snakke med din egen læge om. 

Træningen foregår i styrketræningsmaskiner og i holdtræningssalen ved fysioterapeut Allan Knøss. 

Depositphotos_3562939_s
 

Parkinson hold

For dig, som har fået stillet diagnosen Parkinson, Apoplexi (blodprop/hjerneblødning) eller anden diagnose, der giver dig forskellige funktionsnedsættelser. Træningsprogrammet vil blive tilpasset dig, så du kan være med hele tiden.

FOKUSOMRÅDER PÅ VORES PARKINSON-HOLD:

  • Balance- og stabilitetstræning i forhold til Parkinson
  • Generel styrketræning
  • Forbedring af kognitive funktioner
  • Hyggeligt samvær med andre med samme eller lignende funktionsnedsættelser

Du kan altid prøve at være med en time, for at se, om det er noget for dig.

Underviser: Fysioterapeut Allan Knøss

HVAD ER PARKINSON?

Parkinsons sygdom er måske ikke helt det, vi i daglig tale mener med en sygdom, men måske snarere en samling tilstande, der ligner hinanden. Disse tilstande har det tilfælles, at en række symptomer lige så stille sniger sig ind hos patienten. Det gælder hovedsageligt bevægelsesevnen. Man får problemer med at bevæge sig normalt; alt går langsomt og trægt, og der kan forekomme rystelser i arme eller ben og sommetider smertefulde muskelkramper.

Til at begynde med optræder disse tre forskellige symptomer normalt ikke sammen eller samtidigt, men med tiden kan de komme til at gøre det. Når lægen observerer de tre hovedsymptomer, kan diagnosen stilles. De tre hovedsymptomer er:

  • Langsomme træge bevægelser (hypokinesi)
  • Rysten (tremor)
  • Muskelstivhed (rigiditet)

Indimellem siger lægen, at patienten er blevet ramt af ‘parkinsonisme’ og mener dermed, at man i de første år ikke med sikkerhed kan skelne mellem de forskellige sygdomme, som kan ramme dopaminsystemet.

Sommetider bliver det for patienten sværere at koncentrere sig samtidigt med, at denne har de ‘motoriske’ problemer. Patienten føler sig træt og uoplagt. Vi kalder disse sidstnævnte problemer for ‘kognitive’. Kognition betyder tænkning, og der kan opstå vanskeligheder ved forskellige områder af tænkningen. Patienten kan også blive stadigt mere uinteresseret og simpelthen mangle den naturlige livsglæde. De kognitive problemer er en del af de ‘non-motoriske’ symptomer ved Parkinsons sygdom, hvilket betyder, at det er symptomer, der ikke er relateret til bevægelsesevnen.

Depositphotos_42934501_l-2015
 

Nyheder fra Fys&Sund

Husk også at like vores facebook og instagram side. 

2 min read

Hvor ofte er det nok at træne?

Hvor ofte er det nødvendigt at træne?

Den anbefalede træningsfrekvens ved styrketræning, kan variere baseret på flere faktorer, herunder dit erfaringsniveau, træningsmål og den...

1 min read

Kom sikkert i gang med din træning

Styrketræning kan være gavnligt for voksne af flere grunde:

  1. Styrkeøgning: Aldring er forbundet med naturligt tab af muskelmasse og styrke, hvilket kan føre til svaghed, nedsat...

1 min read

Er du for gammel til styrketræning?

Hvad er gevinsten ved styrketræning for ældre?

Ældre bør lave styrketræning, fordi det kan hjælpe med at bevare den fysiske funktionsevne og øge muskelstyrken og bevægeligheden....

Vil du vide endnu mere om Fys&Sund?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få seneste tilbud og nyt fra vores hus!